Hürriyet

16 Haziran 2014 Pazartesi

Ev de Meybuz (Sorbe) Yapımı

Merhabalar,

Hafta sonu bahçede keyifli bir kahvaltı, sırasın da dallarından sarkan görüntüsü ile insanın içini açan vişneleri görünce, onları dalından keyifle topladım. Sonrasın da çekirdeklerini ayırıp mikserden geçirdim. Püre haline gelen vişnelerime su ve şeker ilave edip kalıplarıma döktüm. Sonrasın da mis gibi tadı ve serinleten meybuzlarımı afiyetle yedim. Aynı şekilde değişiklik yaparak, limon, karpuz, kavun vb meyvelerden yapabilirsiniz. Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. ayyyyyyy cnm kendi topladığın vişnelerle mi yaptın harikasın! küçükken ne yerdik meybuzu tabi bizimkiler boyalıydı:P deniycem ben de ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle denemelisin o küçükken yediklerimizden çok daha konsantre bir lezzet.

    YanıtlaSil